Zantedeschia Aethiopica "FLAMINGO"

Grootbloemige roze aronskelk - Zantedeschia Aethiopica "FLAMINGO" krijgt mooie lange stelen met grote zachtroze bloemen die kelkachtig zijn! De bladeren zijn lang, groen en puntig. De plant wordt ongeveer 65 cm hoog maar met de bloemen kan dit wel tot 75 cm zijn. Deze roze aronskelk is een grootbloemige soort net als de gewone witte aronskelk Zantedeschia Aethiopica. Verwar deze soort niet met de kleine calla of knolaronskelk die veel kleiner zijn van bloemen en kleinere bladeren hebben.


Kamerplant en buitenplant

Deze aronskelk kan zowel als kamerplant als buitenplant gebruikt worden! Meestal worden de planten aangeboden in maart en staan ze al in bloei, dit komt omdat men deze aronskelken in de winter in warme serre opkweekt en zo de bloei vroeger kan laten beginnen. Eenmaal de plant aangekocht kan je de  Zantedeschia Aethiopica "FLAMINGO"ook op het terras zetten in potten of in de tuin planten. Hou er rekening mee dat deze planten gevoelig zijn aan vorst en grondvorst bescherm ze dan nog even met een vorstdoek of zak of breng ze even naar een koele en vorstvrije plaats als ze in potten zitten! 


De Zantedeschia Aethiopica "FLAMINGO" of grote roze aronskelk is een uitstekende potplant. De grootbloemige roze aronskelk is dus klaar om in je huiskamer of buiten op het terras te zetten of in de tuin te planten. 

De potmaat en hoogte kan soms verschillen volgens seizoen en in de winter worden de planten in pot zonder groenloof verkocht omdat de planten in rust zijn! Maar geen zorgen de plant groeit weer als het lente wordt! Een video van  Zantedeschia Aethiopica "FLAMINGO"!

Bekijk gerust eens deze video van deze prachtige grote aronskelken, zo heb je een beter idee hoe deze er in het echt uitzien! Het zijn echt elegante en romantische planten die niet mogen ontbreken in je tuin of terras! Naarmate ze uitgebloeid zijn worden ze lichter van kleur!