geen producten ! terug vanaf november/december!

Hoe maak ik zelf een leuke kerstkrans!

 

Stap 1; zorg dat je een stevige strokrans hebt. (diameter naar eigen keuze)

 

Stap 2; begin met de sparrentakken langs de binnenkant te bevestigen met krammen. Zorg dat de takken elkaar overlappen! Je kan er ook voor kiezen de takken met bindraad samen te binden in de plaats van krammen!

 

Stap 3; begin dan met de buitenkant te bekleden met sparrentakken. Ook hier zorg je dat de takken elkaar overlappen om de krammen of binddraad weg te steken. Bind de takken in de zelfde richting als eerste aangebonden takken!

 

Stap 4; Nu begin je aan de bovenkant van de krans met het bevestigen van de sparrentakken. Zorg dat ook hier de takken elkaar overlappen en de krammen of binddraad niet meer zichtbaar zijn. Bind de takken in de zelfde richting als binnen en buitenkant aangebonden takken!

 

Stap 5; Nu de krans volledig bedekt is met takken kunnen we deze samen binden met binddraad, zo krijg je een mooie gevormde krans! Maak je lussen niet te groot! Je kan dit doen met gewone binddraad of groene of gekleurde binddraad.

 

Stap 6; Nu kan je de krans eventueel afwerken met een lint of strik om omhoog te hangen of je kan er een adventskrans mee maken en nog wat kerstattributen aan toe voegen.  Aan jou de keuze!

 

Je hebt gemerkt dat wij de onderkant van de strokrans niet met takken bekleden, dit doen we omdat dit zorgt voor een goede en stabiele ondergrond. Ook zorgt dit ervoor dat de muur, deur of tafel mooi blijft en dat er geen sappen van de sparrentakken op de ondergrond kunnen lekken!